Navštíveno 7533x

Druhý díl miniseriálu :-)
Původní dveře zde:
[ Link ]
Původní hliníkové kroužky končily před obložením dveří.

V obložení byla nacvaknutá originální mřížka.

Mým záměrem byla, aby reproduktor nehrál za obložení, ale byl před ním.
Po přesném rozměření jsem nakreslil nové kroužky, které jsou dvoudílné. První díl se našroubuje na plech dveří, nasadí se obložení a našroubuje se druhý díl s reproduktorem a mřížkou.
Obložení má osazení na originální mřížku, proto je vnější kroužek také osazený. Po dotažení dotáhne obložení natvrdo na plech.
Materiál je ocel. Uchycení na plech dveří a reproduktoru pomocí 4ks M4. Vnější kroužek má po obvodu zápich, původně se tam mřížka opírala. Hmotnost jednoho kroužku je 2.1Kg a povrchová úprava je provedena zinkováním.

Nasazený vnitřní kroužek. Uvnitř dveří je další ( hliníkový ) kroužek o tloušťce 10mm. Má průchozí otvory, kterými jsem prostrčil šrouby a dále skrz plech přišrouboval k ocelovému kroužku. Těsnost je zajištěna polyuretanovým tmelem.

11.08.2010, 17:06 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-08-11 17:17:00
Obložení dveří je na svém místě. Vnější kroužek zapadá do osazení v obložení. Pro utěsnění jsem použil pásku Sinus Live.

Originální kovové mříky Morel.

11.08.2010, 17:09 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-08-11 17:29:09
Reproduktor a mřížka jsou tam. Repro je Morel Hybrid 6.

Obložení dveří původně polepené Vibraflexem. Ten jsem sundal a místo něj nalepil uhlíkový molitan.

Veškeré použité šrouby jsem chtěl nechat pozlatit ( jsou pozinkované ). Ale 1000Kč za 30ks se mi opravdu dávat nechce. Nebo třeba časem.

11.08.2010, 20:15 |
Toxxx Pekne:)
Pekne, jenom jsem nepochopil:
"11.08.2010, 17:12 | hifim@ni@k
Obložení dveří původně polepené Vibraflexem. Ten jsem sundal a místo něj nalepil uhlíkový molitan."
Ten Vibraflex bych tam nechal a molitan dal na nej. Prece jen ten tapecak muze lehce rezonovat a Vibraflex tomu pomuze...

12.08.2010, 15:14 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2010-08-12 15:27:25
Ten tapec je dost masivní a navíc je teď dotlačený ještě tím kroužkem.
Na každém byl více než plát a byly těžké jako prase. Přece jen motor není žádný zázrak a každé ušetřené kilo se počítá :-)
Za zajištění výroby kroužků patří dík Mirkovi ( on ví ). Pokud se někdo hodlá pouštět do výroby podobných kroužků, tak konečná cena včetně zinkování byla 2300Kč.
Ještě celé dveře. Pokud má někdo náhodou přístup na vrakáč, tak bych potřeboval sehnat trojúhelníčky k zrcátkům na Peugeot 406 Coupe ( 1997 ). Jsou zničené po laminátování prvních domečků. Děkuji.

pěkná práce jenom když chceš ušetřit náké to kilo tak jsi tam neměl dávat ty kroužky z ocely podle mě to musí zvonit lepší by byla překližka nebo mdfka
Kroužky jsou stabilní dost, zvonění jsem nezaznamenal.
demonbob>
metal, lebo neni truhlar :-)
btw preco by mali zvonit? to pocujem prvy raz a v mojom okoli uz asi ani nikto mdf kruzky nema.
a on to "kilo" naschval pridal uchytom repro, aby boli stabilnejsie, potom to vraj lepsie hra :-0
hifi: super, urcite su lepsie ocelove, som rad, ze tu (cz+sk) s tym niekomu dalsiemu chcelo hrat.
Maniak : Gratulujem k peknej praci, konecne to nabera realne kontury :-)
Material by som zvolil miesto tej ocele skor dural, je nato viacero dovodov ako napr. rigidnost materialu a magneticka vodivost/odpor.
Gregi: Díky, jsem rád, že tě tu vidím :-)
U těch kroužků mně také napadlo, zda takové množství oceli nemá vliv na chování magnetického systému reproduktoru. Z duralu jsem měl ty původní, tam je zase problém se závity. Moc nevydrží.
No, každopádně to hraje. Velmi mně překvapily Hybridy na DLS A3 ( původně na Denonu DCA 800 ). Předtím se pouze pohybovali, teď hrají. A mají velmi slušný kick. Možná na tom mají podíl i ty kroužky :-)
Nuda v Třebíči. Toxx během 30min zbouchal (někteří by se mohli leccos přiučit) dvě ozvučnice pro náš pokus. Jednu CL a druhou BR.

Morel Hybrid, ozvučnice 10 litrů a nějaký nátrubek 50x105mm.

Odborně zapojeno a následoval test. A výsledek? Hybridy nejsou v BR tak přesvědčivé, abych rozřezal obložení a vyrobil ozvučnici. Rozdíl oproti montáži do celých dveří je naprosto zanedbatelný.

15.07.2011, 22:03 |
Toxxx No ked sa jedna o hifi tak treba makat:D A teraz k testu. Neaky vyrazny rozdiel tam nebol takze predelavka doorboardov by bol zbytocna. A zistili sme ze Morely dokazu zahrat aj na DLS A3.
V Třebíči se opět trochu makalo.
Vzniklo podezření, že ty ocelové kroužky přece jen zvoní. Zvažoval jsem Siligum, ale nechtělo se mi utrácet. Použil jsem neutrální silikon a nanesl vrstvu cca 2-3mm. Uvidím zda to k něčemu bude.

Když už to bylo rozdělané, provedl jsem test a sprejem vzal kroužky na černo. Výsledek se mi líbí, takže půjdou na komaxit.

Repro bylo připojeno pomocí konektorů a byly s tím jen problémy. Nově už natvrdo napájené.

03.09.2011, 18:28 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2011-09-03 18:29:45
Vnější kroužek na místě. Na vnější plech za reproduktor jsem ještě pro jistotu nalepil tlumící pěnu (ne ANS).

Až se mi bude chtít, tak sundám obložení a zvenku ty kroužky polepím ještě Dynamatem eXtreme.

03.09.2011, 18:42 |
ivls to hifim@ni@k
zvonilo? - to je děs - člověk chce udělat pro instalaci maximum a nakonec by možná byly lepší obyč. mdf kroužky :o)
než jsi tam dával ten silikon, nezvažoval jsi na ta místa dynamat extreme?

03.09.2011, 18:48 |
hifim@ni@k | Upraveno: 2011-09-03 18:52:21
Právě jsem chtěl něco pružného, protože předpokládám, že to zvonění je spíše tvořeno odrazy zvuku, než nestabilitou kroužku. Prakticky celý koš je schovaný v tom kroužku. A Dynamat s ALU folií se mi moc nezamlouval.
Je ale možné, že to způsobovaly i odrazy od vnějšího plechu.